magyar
logo fa

CSOMAGOLÁSI MÓDOK

Article Index

 

Rózsatöveinket szabadgyökérrel vagy csomagolt formában is tudjuk szállítani.

A legegyszerűbb a félkész gyökércsomagolás. Már eladásra kész a nagy, színes képes csomagolás. Az egyik legmodernebb a környezetbarát gyökércsomagolás. Legutolsó fejlesztésünk a konténeres csomagolás.

Folyamatosan fejlesztjük csomagolási módjainkat, ezért ha a fenti kínálatban nem találta meg az Önnek megfelelőt kérjük közvetlenül keressen meg bennünket, akár telefonon, faxon, vagy E-mail-en. Egyéni kéréseit megkíséreljük teljesíteni.

 


 
 
Szabadgyökérrel való szállítás
 

A legkisebb tömegű és helyigényű, ömlesztett szállítása javasolt. Helytelen, vagy elhúzódó szállítás, tárolás esetén azonban a legmagasabb a gyökér kiszáradásának a veszélye. Állandóan nedvesen tartandó. Eladótéri felhasználása több okból sem javasolt. Megfelelően klimatizált (1-2 Celsius) és öntözőberendezéssel ellátott tárolóban rövidebb ideig tárolható.

A növényeket 10 darabonként kötegelve, a gyökereket átlátszó fóliával körbetekerve, nedvesen szállítjuk. A fajtamegnevezés cimkéken, kötegenként található meg. A cimke tartalmazza a termelő kódszámát is, amelyet reklamáció esetén kérünk megadni.

 

 

 

     

 

Félkész gyökércsomagolás

 

Ez a csomagolási mód a rózsatövek biztonságos tárolását, szállítását teszi lehetővé a végső, eladótéri csomagolás elkészítése előtt. A növény gyökérzetét megfelelő visszavágás után nedves tőzeg és fűrészpor keverékébe csomagoljuk, amit átlátszó fólia vesz körül. Ezt ültetéskor el kell távolítani. A növény föld feletti részét kérésre zöld színű paraffin borítással látjuk el, hogy védje a kiszáradás ellen, ez azonban nem akadályozza azt, hogy a növény kihajtson. Eladótéri felhasználása lehetséges, de mivel a cimkék könnyen leszakadnak, nem javasolt. Nincs ültetési útmutató sem.

A növényeket 10 darabonként kötegelve, zsineggel átkötve szállítjuk. A fajtamegnevezés cimkéken, kötegenként található meg. A cimke tartalmazza a termelő kódszámát is, amelyet reklamáció esetén kérünk megadni. Egy EURO raklapra 600-700 darab rózsatő csomagolható. Tömege kb. 0,5 kg/darab.

 

 

 

Nagy színes képes csomagolás

 

A félkész gyökér csomagolt növények darabonként, a fajtának megfelelő nagy, színes kartonképpel együtt, áttetsző műanyag tasakba helyezve kerülnek szállításra.

A képen megtalálható az ültetési útmutató és a vonalkód is. Kérésre az Ön cégjelzésével, vonalkódjával, illetve a származásról szóló öntapadós címkéjével is ellátjuk.

A növény föld feletti részét ( ágakat ) zöld színű paraffin borítja, hogy védje a kiszáradás ellen, ez azonban nem akadályozza azt, hogy a növény kihajtson. A csomagolási mód közvetlen eladótéri felhasználásra javasolt.

A becsomagolt I. osztályú növényeket 20-val, a II. osztályúakat 25-vel kartondobozokba csomagoljuk, amelyeket EURO raklapon szállítunk. Egy raklapra I. osztályú rózsából 800 darab, II. osztályú növényből 960 rózsatő csomagolható. Tömege kb. 0,5 kg/darab.

 

 
 

 

Környezetbarát gyökércsomagolás

 

Az egyik legmodernebb csomagolási mód. A gyökérzet, a megfelelő visszavágás után ekkor is nedves tőzeg és fűrészpor keverékbe kerül, amit azonban a talajban elbomló papír vesz körül, ezt ültetéskor nem kell eltávolítani! Így helyezzük egy színesen nyomott műanyag tasakba, amelyen az ültetési útmutató is megtalálható. A növény föld feletti, zöld viasszal bevont része a tasakon kívül helyezkedik el. A fajtamegjelölést a tasakra ragasztott színes, öntapadós cimkével biztosítjuk. Igen tetszetős, eladótéri felhasználása átrakás nélkül, közvetlenül is javasolt. A növényeket fakerettel és polcokkal ellátott EURO raklapon szállítjuk. Egy raklapra maximálisan 500 rózsatő csomagolható. Tömege kb. 0,80 kg/darab. Amennyiben dán (CC) konténert biztosít, akkor a becsomagolt növényeket, polconként öt kartondobozba állítva is tudjuk szállítani.

 


 

Konténeres csomagolás

 

A legújabb csomagolási módunk. A 2,0 literes, 11,3x11,3x21,5 cm-es műanyag edénybe (konténerbe), megfelelő visszavágás után ekkor is nedves tőzeg és fűrészpor keverékébe kerül a gyökérzet. A fajtamegjelölést a konténerre ragasztott színes, öntapadós cimkével biztosítjuk. A növény föld feletti részét zöld viasszal védjük a kiszáradás ellen. Eladótéri felhasználása átrakás nélkül, közvetlenül is javasolt, mutatós csomagolási mód.

A konténereket tizesével műanyag itatótálcákba állítva, fakerettel és polcokkal ellátott raklapon, vagy dán (CC) konténeren tudjuk szállítani. Egy raklapra maximálisan 250, egy CC-konténerre maximálisan 275 rózsatő rakható fel. Tömege kb. 1 kg/darab.

 

 

   

 

 
     
 

 


Gyümölcsfák

 

Számos európai országba szállítjuk egy éves gyümölcsfa oltványainkat, szabad gyökérrel vagy gyökércsomagolt formában. Ágról lógó színes képet is tudunk biztosítani. Termelünk alma, körte, cseresznye, meggy, szilva, kajszibarack, őszibarack, nektarin fákat.