magyarenglishрусский

A Szőregi Virág-Dísznövény ÁFÉSZ elismert termelői csoport lett!

 

A termelői csoportok az azonos termék, illetve termékcsoport szerint szerveződő termelők olyan együttműködései, amelyekben piaci pozícióik megerősítése érdekében az általuk önállóan végzett mezőgazdasági, erdészeti vagy halászati alaptevékenységükhöz illeszkedő tevékenységre, különösen az általuk előállított növényi és állati termékek termelési folyamatának elősegítésére, termékeik feldolgozásra való átvételére, tárolására, piacképes áruvá történő előkészítésére, valamint közös értékesítésére, az e rendeletben meghatározott szabályok betartásának vállalásával önkéntesen társulnak.

1269 olvasás
|
Bővebben...

Meilland rózsák

Az Európai Unióba való belépésünk lehetővé tette, hogy a Szőregi Virág-Dísznövény ÁFÉSZ, Magyarország legnagyobb rózsatermelője, 2004. őszétől, forgalomba hozza a Meilland-Richardier, az egyik vezető francia rózsanemesítő és termelő cég úgynevezett védett, licences fajtáit, illetve képviseli a Meilland márkát a vágórózsák magyarországi piacán.

2979 olvasás
|
Bővebben...

Úniós oltalmat kapott a Szőregi rózsa

oltalomA BIZOTTSÁG 678/2011/EU VÉGREHAJTÁSI RENDELETE alapján 2012. augusztus 05-től Úniós oltalom alatt áll a "Szőregi rózsatő".  Úniós szimbólum használatában rejlik, amely beazonosíthatóvá és az európai köztudatban a legmagasabb minőségű termékek közé emeli ezt a magyar terméket!

826 olvasás
|
Bővebben...

Virágzó, cserepes rózsák Szőregről!

 

A nyáron befejeződtek a már az előző évben elkezdett munkálatok, amelyek célja egy olyan melegház építése volt, amely lehetővé teszi a számunkra, hogy a szabadföldi rózsákon kívül, virágzó, ültetésre kész, legyökeresedett rózsákat tudjunk Önöknek szállítani az év bármely szakában. Azok közül, akik a XIII. Rózsaünnepen vásároltak cserepes rózsáinkból, sokan már a próbaüzem során nevelt rózsákat vihették haza.

952 olvasás
|
Bővebben...

Hatalmas fejlődés a cserepes rózsák melegházában!

 

A decemberben cserepekbe ültetett rózsák szépen fejlődtek. A szakszerű ápolásnak köszönhetően mára egészséges piacképes növényekké váltak, amelyeket ugyanúgy a magas minőség, a kíváló égészségi állapot, vitalitás jellemez, mint az ősz folyamán felszedett szabadföldi rózsáinkat. Ezek is szőregi rózsák lettek!

835 olvasás
|
Bővebben...